Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Légyszíves segítsetek!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
396
A feladat: x/2+25=3x-12,5 B feladat: 2x/3-x/6=x/4+1
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
X/2 +25= 3x- 12,5
X+50=6x-25
X+75=6x
75=5x
15=x
1

2x/3-x/6=x/4+1
8x/12-2x/12=3x/12+12/12
8x-2x=3x+12
6x=3-+12
3x=12
X=4
1