Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Csodafizika 9./V.

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
876
Egy 110 literes ballonban 0,8 kg hidrogén és 1,6 kg oxigéngáz van. Mekkora a keverék nyomása 27°C hőmérsékleten?
Az eredmény hogyan jött ki? - (1,02107 Pa)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
V = 0.11 `m^3`

T= 300 K

`n_(H_2)` = `0.8/0.002` = 400 mol

`n_(O_2)` = `1.6/0.032` = 50 mol

`n_("összes")` = 450 mol

p= `(n*R*T)/V` = `(450*8.314*300)/0.11` = 10 203 545 Pa
1