Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Csodafizika 8./XIII.

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
621
Egy műanyag golyó úgy úszik a vízen, hogy térfogatának 50 %-a merül bele. Ugyanez a gömb térfogatának 40 %-ával merül a glicerinbe. Határozza meg a gömb és a glicerin sűrűségét!
Az eredmények: (500 kg/m3, 1250 kg/m3)

Hogyan jöttek ki?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
Ahanyad része elmerül, annyiad része a sűrűsége. A vízé 1000

1000*0.5= 500

X*0.4 = 500

X= 500/0.4 = 1250
1