Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Csodafizika 8./VII.

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
1094
Egy pingponglabda átmérője 3,8 cm, átlagsűrűsége 0,084 g/cm3
Milyen erővel lehet teljes egészében víz alatt tartani?
Az eredmény: (0,263 N)
Hogyan jött ki?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1

A felhajtóerő egyenlő a nyomóerő és a súlyerő összegével.

Felhajtóerő a kiszorított folyadék súlya.

A labda térfogata: `V=d^3*pi/6` = 28.73 `cm^3` = 0.0287 dm3

A kiszorított víz súlya 0.287 N (m*g)

A labda tömege m=`rho*V` = `0.084*28.73` = 2.413 g = 0.002413 kg, a súlya 0,02413 N.

A kettő különbsége a tartóerő: 0,287-0.02413=0,2628 N
1