Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Csodafizika 8./VI.

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
937
Egy ballon 400 m3
héliummal van megtöltve. Milyen tömegű rakományt tud felemelni? (446 kg)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
Úgy látom 0 °C-ra van, a feladatban nincs jelölve.

400 m3 hélium tömege (0 °C-on, stb)

pV=nRT= `m/M*R*T`

`m_(He)` = `(pVM)/(RT)`

Levegőre ugyanezt

A különbségük:

`Delta m` = `(p*V*(M_("levegő")-M_(He)))/(R*T)` = `(101325*400*(0.029-0.004))/(8.314*273.15)` = 446,2 kg
0