Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Iskolamasken heteben calimanesti i osztaly tanuloi gyalogturara indultak a stanisoarei _ tisztasig miutan meg tetek A Tavolsag fele megpihentek

Főoldal » Középiskola » Matematika
476
az egyik tanulo kiszamitota hogymiutan megteszik a maradek utot harom negyed reszet akor mar csag 1 km lesz milyen hoszu a tura utvonala az iskolatol a stanisoarei
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2

legyen x a távolság.

megtették a felét `x/2`

a maradéknak a három negyedét `x/2*3/4`

és még egy van hátra.

`x/2` + `x/2*3/4` +1 = x

`x/2` + `(3x)/8` +1 = x

`(4x)/8` + `(3x)/8` + 1 = x (szorozd nyolccal)

7x + 8 = 8x

x = 8

A teljes út 8 km.
0

koszonom
0