Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítség !!!

Főoldal » Középiskola » Fizika
620
5) Egy kerékpár 5m/s sebességgel halad, kerekének sugara 40cm.
a) Mekkora a kerék szögsebessége ?
b) Mekkora az abroncs egy pontja által 10s alatt leírt központi szög ?
c) Mekkora utat tett meg a kerékpár ez alatt az idő alatt ?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
v = 5 `m/s`

r = 0.4 m

a,

`omega` = `v/r` = `5/0.4` = 12,5 `1/s`

b,

`omega` = `(Deltaphi)/(Deltat)`

`Deltaphi` = `omega*Deltat` = `12.5*10` = 125 [rad] = 7165,6°

c,

t= 10 s

s = `v*t` = `5*10` = 50 m
-1