Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia

Főoldal » Középiskola » Kémia
536
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
`C_nH_(2n)` + 1,5n `O_2` = n `CO_2` + n `H_2O`

`M_(C_nH_(2n)` = 14n `g/(mol)`

`M_(CO_2)` = 44 `g/(mol)`

I. `(x*14n+(100-x)*44)/100` = `32*1.525`

x mol alkén és 100-x mol `CO_2`

x mol alkénhez `x*1.5n` mol oxigén szükséges

II. x*1.5n = `2.40*100`

`x*n` = 160

I. `14xn` + 4400-44x = 4880

`(14*160)+4400-44x` = 4800

x = 40

n = `160/40` = 4

A gázelegy összetétele: 40 `%(V/V)` alkén és 60 `%(V/V)` `CO_2`

A keresett alkén a butén (`C_4H_8`).
1