Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok! Kémia 10.osztály

Főoldal » Középiskola » Kémia
436
A képen csatolt feladatot kéne megoldani.
A válaszokat előre is köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
`C_nH_(2n+2)` + 1.5n+0.5 `O_2` = n `CO_2` + n+1 `H_2O`

10 dm3-hez szükséges 50 dm3

1 molhoz kell 5 mol oxigén

1.5n+0.5 = 5

n = 3

A keresett alkán a propán (`C_3H_8`)

`C_3H_8` + 5 `O_2` = 3 `CO_2` + 4 `H_2O`
1