Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek feladat

Főoldal » Általános iskola » Matematika
601
Ezt a szabályt hogyan kell megoldani?
y=4x+2
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Ez egy egyenes egyenlete, milyen szabályt szeretnél megoldani?
0

Ha x-re akarod megoldani, akkor ugyanúgy, mintha y egy szám lenne;
-mindkét oldalból kivonunk 2-t: y-2=4x
-osztunk 4-gyel: (y-2)/4=x az egyenlet megoldása.

Ha megoldás alatt azt értetted, hogy milyen egész számok teszik igazzá az egyenletet, a válasz az, hogy y=4k+2 alakúnak kell lennie, ahol k tetszőleges egész szám, ekkor x=(4k+2-2)/4=4k/4=k.
0