Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valahogy nem megy

Főoldal » Középiskola » Matematika
1928
Egy számtani sorozat első tagja 2, huszonkettedik tagja 14. Hányadik tagja ennek a sorozatnak a 8?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`a_1` = 2

`a_(22)` = `a_1`+ `21*d` = 14

2 + 21d = 14

d = `12/21`

`a_n` = `a_1` + `(n-1)*d` = 8

2 + `[(n-1)*(12/21)]` = 8

n= 11.5

n-nek egész számnak kell lennie. A sorozatnak nem tagja a 8.
1