Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika: 03

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
1198
Egy 100 N/m (Newtom/ méter) rugóállandójú rugót 20 cm-rel összenyomunk. A rugó egy 100g-os kiskocsit lök el vízszintes irányban. Mekkora lesz a kiskocsi legnagyobb sebessége, ha a súrlódástól eltekintünk?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
Energiamegmaradást alkalmazd!
A rugó tárolt energiáját kapja meg a kocsi és az mozgási energiaként fog jelentkezni.
`1/2*D*Δl^2=1/2*m*v^2`
`v=sqrt(D/m)*Δl=sqrt(10^2/10^-1)*2*10^-1=6.32455" "m/s`
0