Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika: 01

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
1067
Vízszintes talajon csúszó 10kg tömegű láda mozgási energiája a megfigyelés
kezdetekor 245J. A láda és a talaj között a csúszási súrlódási együttható 0,2.
a. Mekkora út megtétele után áll meg a láda?
b. Határozza meg a láda gyorsulását!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
`E_m=1/2*m*v^2\ \ ⇒\ \ v=sqrt(2*E_m/m)=7\ m/s`
`E_m=E_s`
`E_s=F_s*s=μ*m*g*s`
`s=E_m/(μ*m*g)=color(red)(12.25\ m)`
`a=(Δv)/(Δt)\ \ ⇒\ \ t=v_0/a`
`s=v_0*t-a/2*t^2=v_0*(v_0/a)-a/2*(v_0/a)^2=v_0^2/a-a/2*v_0^2/a^2=v_0^2/(2*a)`
`a=v_0^2/(2*s)=2 m/s^2`
Ez persze lassulás, tehát `color(red)(-2\ m/s^2)`
Módosítva: 6 éve
0