Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
689
Erre a feladatra lenne szükségem es esetleg egy kis magyarazatra mert nem igazan ertem
A válaszokat elore is köszönöm! !
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
m₂ = 50 kg
v₂ = 4 m/s
m₁ = 200 kg
v₁ = ???

m₁*v₁ = m₂*v₂ vektorosan
Azaz:
200 * v₁ = 50 * 4
v₁ = 1 m/s

A feladat második részének megoldásainál vektorosan össze kell vonni a csónak, a gyerek és a folyó sebességeit.
Tehát:

a)
6 m/s a gyerek (mert 4 + 2)
1 m/s a csónak (2 - 1)

b)
2 m/s a gyerek (mert 4 - 2)
3 m/s a csónak (2 + 1)
0