Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika házi

Főoldal » Általános iskola » Fizika
975
A vasúti tartálykocsiban 18 tonna tömegű olaj van. Az olaj sűrűsége 900kg/m³. Mennyi a tartálykocsiban lévő olaj térfogata?

A gyertya tömege 14,4 g, a sűrűsége 0,9 g/cm³. Mekkora a térfogata?

A parafa sűrűsége 0,25g/cm³. Mekkora a térfogata 1kg parafának?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
1, V = `m/rho` = `18000/900` = 20 `m^3`

2, V = `m/rho` = `14.4/0.9` = 16 `cm^3`

3, V = `m/rho` = `1/0.25` = 4 `dm^3`
0