Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Addíciós tétel

Főoldal » Középiskola » Matematika
492
Hogy kene ezt megoldani?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1

`root()(3)/(cos70)`-`1/(sin70)` =

= `[root()(3)/2*2/(cos70)]`-`[1/2*2/(sin70)]` = `2*(cos30/cos70-sin30/sin70)` =

= `2*(cos30*sin70-sin30*cos70)/(sin70*cos70)` = `4*(sin40/(sin140))` =

= `4*(sin40)/(sin40)` = 4
0