Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egy háromszög két oldal aránya 3 : 5 ....

Főoldal » Középiskola » Matematika
2207
Egy háromszög két oldalának aránya 3 : 5. A két oldal által közbezárt szög 60°. Mekkorák a háromszög oldalai,ha a háromszög kerülete 30 cm?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1

A háromszög oldalai: 3x, 5x, 80-8x cm.

`c^2` = `a^2+^b^2-2*a*b*cosgamma`

`(30-8x)^2` = `(3x)^2+(5x)^2`-`(2*3x*5x*0.5)`

`x_1` = 8,24 (Ez túl sok, ha 3x és 5x az oldal, akkor több lesz, mint 30 cm)

`x_2` = 2,43 cm

a = 3x = `3*2.43` = 7,29 cm

b = 5x = `5*2.43` = 12,15 cm

c = `30-8x` = `30-8*2.43` = 10,56 cm
0