Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Metek szöveges feladat egyenlettel

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1112
Bella és Béla egy esős őszi napon úgy határoznak, hogy kerékpárral indulnak el egymás
felé az egymástól 144 km-re lévő otthonukból, és ahol találkoznak, ott töltik a napot.
Mindketten reggel 6-kor indulnak,
Bella 20 km/h
Béla pedig 28 km/h
átlagsebességgel
halad. Mikor és hol találkoznak?

Ebben igazából annyi segítséget szeretnék kérni hogy azt hogy számolhatjuk ki hogy hol találkoznak??
A válaszokat köszii előre is :D
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
ugyanannyi ideig mennek. (x óra)

Bella megy `s_1` = `v_1*t` = `20*x` km-t.

Béla megy `s_2` = `v_2*t` = `28*x` km-t.

Együtt mennek `20x+28x` km-t, ami éppen 144 km.

48x = 144

x = 3

3 óra múlva találkoznak. (Tehát délelőtt 9 órakor)

Bella ezidő alatt megtett `20*3` = 60 km-t

Béla megtett `28*3` = 84 km-t.

Bella otthonától 60 km-re vagy Béla otthonától 84 km-re találkoznak.

0