Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika rugalmas nyujtas segitsen valaki kerem SOS

Főoldal » Középiskola » Fizika
512
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Húzás hatására történő rugalmas alakváltozás
`Δl=(l*F)/(E*A)`
az acél Young modulusa `E=2*10^11\ N/m^2`
3) `l=25\ m`; `F=m*g=900\ kg*10\ m/s^2=9000\ N`; `A=2,2\ cm=2,2*10^-3\ m`
`Δl=0.00051136\ m`
4) `A=(l*F)/(E*Δl)`
`l=2\ m`; `F=50\ N`; `Δl=0,6\ mm`
`A=8.33 * 10^-7\ m^2=0,833\ mm^2`
2) A húzófeszültség számítása: `σ=F/A`
A fúrórúd legtetején legnagyobb a húzóerő (F=m*g), így itt kell lennie a legnagyobb húzófeszültségnek. Értéket akkor lehetne számolni, ha megadtak volna adatot, egyébként pedig
`σ=(m*g)/A`

0