Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika házi

Főoldal » Középiskola » Fizika
438
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`m*v^2/r=(γ*m*M)/r^2`
`m*((2*r*pi)/T)^2/r=(γ*m*M)/r^2`
`T=2*pi*sqrt(r^3/(γ*M))`
`T=2*3,1415926535897932384626433832795*sqrt((6,571*10^6)^3/(6,67*10^-11*6*10^24))`
https://www.wolframalpha.com/input/?i=2*3.1415926535897932384626433832795*sqrt%28%286.571*10%5E6%29%5E3%2F%286.67*10%5E-11*6*10%5E24%29%29%2F60
T = 88.1733... min
1