Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Exponenciális egyenlet

Főoldal » Középiskola » Matematika
2514
3*4^x + 4^x+1 =896
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`3*4^x` + `4^(x+1)` = 896

`3*4^x` + `4*4^x` = 896

`7*4^x` = 896

`4^x` = `2^(2x)` = 128 = `2^7`

2x = 7

x = `7/2` = 3,5
0