Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egy edény henger alakú, belső átmérője és magassága

Főoldal » Általános iskola » Matematika
601
1 hektoliteres henger henger alakú edény belső átmérője a belső magasságnak a négyszerese. Mekkora a sugara és a magasága ?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
d = 4m

V = 100 `dm^3` = `(d^2*pi)/4*m` = `((4m)^2*pi)/4*m` = `4*m^3*pi`

m = `root(3)(V/(4*pi))` = `root(3)(100/(4*3.14)` = 1.996 dm

d = 2r = 4m

r = 2m = 3.992 dm
0