Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
526
Mekkora utat tett meg az az autó amelyik 10 s alatt 72km/h sebességről lelassítva megállt?
Mekkora volt a fékútja?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
v = 72 `(km)/h` = 20 `m/s`

`Deltav` = -20 `m/s`

t = 10 s

`Deltav` = `a*t` `Rightarrow` a = `(Deltav)/t` = `-20/10` = -2 `m/s^2`

s = `v*t` + `a/2*t^2` = `20*10` - `2/2*10^2` = 200-100 = 100 m

Ennyi utat tett meg, ennyi volt a fékút.
0