Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Térfogat számolás

Főoldal » Középiskola » Fizika
569
Egy 20 cm magas edény félig van vízzel. Ha az edénybe beleteszünk egy 8 cm élű vaskockát,akkor 4 cm-rel emelkedik a folyadékszint. Mekkora az edény térfogata
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1

`V_("kocka")` = `a^3` = 512 `cm^3`

Ez a térfogatváltozás f=4 cm emelkedéssel jár, akkor az edény alapterülete:

`A_("edény")` = `V_("kocka")/f` = `512/4` = 128 `cm^2`


`V_("edény")` = `A_("edény")*m_("edény")` = `128*20` = 2560 `cm^3` = 2,56 liter
0