Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika gázok állapotváltozás

Főoldal » Középiskola » Fizika
365
Sziasztok!
Valaki tudna segíteni az alábbi feladatok megoldásában, levezetésében?
(képet csatoltam)
Előre is köszönöm a válaszokat.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
1,

`p_1` = `10^5` Pa

`p_2` = ?

`V_2` = `0.6*V_1`

`p_1*V_1` = `p_2*V_2`

`p_2` = `(p_1*V_1)/V_2` = `p_1/0.6` = `100/0.6` = 167 kPa


2,

`p_1` = 100 kPa

`p_2` = 130 kPa

`V_1` = `0.3*A`

`V_2` = `(0.3-x)*A`

`p_1*V_1` = `p_2*V_2`

`100*0.3*A` = `130*(0.3-x)*A`

0.3-x = 0.23

x = 0.07

7 cm-t ment össze a pumpa, 23 cm-re van a henger aljától.
0