Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Százalékszámítás szabály

Főoldal » Általános iskola » Matematika
786
Valaki letudná írni a százalékszámítás szabályait?
a=...
p=...
e=...
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
A három alapfogalom:
Alap: Mindig az a mennyiség, aminek a valahány százalékát szeretnénk megtudni
Százalékláb: A százalékban megadott érték
Százalékérték: Az alap százalékkal módosított értéke
0

A=E:Px100
p=e:ax100
e=a:100xp
0