Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
374
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
A másodikat úgy kapod meg, hogy az elsőt és a harmadikat összeadod, akkor a második a legnagyobb (pozitív egész számok esetén).

x+y = 140

x+z = y

y+z = 139 `rightarrow` z = 139-y

Másodikból kivonjuk az elsőt:

z-y = y-140

2y = z+140

2y = 139-y+140

3y = 279

y = 93

x+93 = 140

x = 140-93 = 47

47+z = 93

z = 93-47 = 46

A három szám tehát:

1. 47

2. 93

3. 46

(2. a legnagyobb)
0