Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Nagyon surgos segitseg

Főoldal » Általános iskola » Matematika
369
Az egyest kell megoldani es nem tudom holnapra kell
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Koszonom szepen
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
3x+2y = 31

3x+8y = 79

Kivonjuk a másodikból az elsőt:

6y = 48

y = 8

`3*x` + `2*8` = 31

x = 5

A vízcsap hozama 5 `(hl)/h`, a szivattyúé 8 `(hl)/h`
Módosítva: 6 éve
0