Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Nagyon sürgős

Főoldal » Általános iskola » Matematika
478
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Nem értem a szöveges feladatókat kérlek segítsetek
0

Ez a 14.

F+C=162
C+R=118
F+R=144
________
424
A 424-et osztom 2-vel, mert mindegyikből kettő található, ez így 212. Szóval az F+C+R= 212
Ebből már tudjuk, hogy az F+C az 162, ezért 212-162=50, ez az R értéke, ebből következik, hogy 118-50=68. Ha így folytatod, akkor F=94, C=68, R=50.

0