Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Általános iskola » Fizika
2662
Javítsd ki a hibás mondatokat!
A fizikának a mozgó elektromos töltésekkel foglalkozó fejezete az elektrosztatika.
Porcelánból készült alkatrészek vezetnek az elektromos távvezetékek és tartóoszlopuk között.

Az elektromos áram, töltés és idő közötti összefüggést írd le a megfelelő jelek (Q I t) felhasználásával.

Írd le Ohm törvényét az ellenállás feszültség és áramerősség szavakkal!

1kV=V 0,1A=mA 220mV=V 13A= mA

Húzd alá a megfelelő szavakat!
Egy áramkörben állandó nagyságú feszültség mellett, esetén kétszer akkora ellenállás esetén kétszer-fele akkora áram folyik.

Egy 100V méréshatárra beállított műszer mutatója a legnagyobb kitérés egyharmadánál áll. Mekkora a feszültség?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
1
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
-A fizikának a mozgó elektromos töltésekkel foglalkozó fejezete az elektrodinamika.
-Porcelánból készült alkatrészek szigetelők.
-I = ΔQ/Δt
-Ohmikus vezetőkön átfolyó áram nagysága egyenesen arányos a végpontjaik közt mérhető feszültséggel.
-1kV = 1000 V, 0.1A = 100mA, 220mV = 0.22V, 13A = 13000mA
-fele akkora
- 33V
1