Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sürgős

Főoldal » Általános iskola » Matematika
412
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
37,

a, 0 (nem lesz nulla a végén)

b, 3 (ki lehet emelni `5^3*2^3` = `10^3`-t

c, kiemelni `5^2*4` = 100-at ; 2 db nulla

d, `2^6*5^6*10^7` = `10^(13)`; 13 db nulla

e, `2^7*5^(16)*2^5*3^5` = `2^(12)*5^(16)*3^5` = `10^(12)*5^4*3^5` ; 12 db nulla

39,

a, `4^x+4*4^x` = 80

`5*4^x` = 80

`4^x` = 16

x = 2

b,

`9*9^x-4*9^x` = 45

`5*9^x` = 45

`9^x` = 9

x = 1

c,

`10*8^x+3*8^x-8*8^x` = 40

`5*8^x` = 40

`8^x` = 8

x = 1
0