Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sürgős

Főoldal » Általános iskola » Matematika
416
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

3
Nagyon sürgős
0

a,

`2^(119)-2^(116)` = `2^3*2^(116)-2^(116)` = `7*2^(116)`

b,

`3^(401)-2*9^(200)` = `3*3^(400)-2*3^(400)` = `3^(400)`

c,

`3^(n+2)-6*3^n` = `9*3^n-6*3^n` = `3*3^n` = `3^(n+1)`

d,

`2^n+2^(n+2)` = `2^n+4*2^n` = `5*2^n`

e, `4^n+2^(2n+1)` = `4^n+2*4^n` = `3*4^n`

f,

`12^n+(3^(n+1)*4^(n+2))` = `12^n+48*12^n` = `49*12^n`

g,

`8^n` + `4^n*2^(n+1)` = `8^n+2*8^n` = `3*8^n`

h,

`5^n*2^(n+1)+10^(n+2)` = `2*10^n+100*10^n` = `102*10^n`

i,

`6^(n+1)-3^n*2^(n+1)` = `6*6^n-2*6^n` =`4*6^n`
0

Kérlek a másikokat is a 33 mast meg
Módosítva: 6 éve
0