Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Old meg az alábbi egyenletet, ha adott egy gyöke.

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
380
x^3+2x-i=0
x1=i
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matematika, valós, polinom, egyutthatos
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
Több út is van (ami tulajdonképpen ugyanaz), vagy a Viete-formulát alkalmazod, vagy felírod

`(x-"i")(x-x_1)(x-x_2)` = 0 = `x^3`+2x-i

Az azonos kitevőjű tagok együtthatóit egyenlővé teszed, lesz egy halom egyenleted, onnan már menni fog.
0