Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
764
Adott az f:R->R,f(x)=x^2-mx+1,m€R fügvény.Határozd meg az m valós szám értékeit úgy, hogy az f függvény grafikus képe érintse az ox tengelyt
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Ahhoz, hogy érintse az x tengelyt, f(x) = `(x+a)^2` alakúnak kell lennie.

`(x+a)^2` = `x^2`-mx+1 = `x^2`+2ax+`a^2` `Rightarrow` a = 1

2a = -m = 2

m= -2
0