Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egymásba írt testek

Főoldal » Középiskola » Matematika
1604
Egy 20 cm élű kockába olyan körkúpot írunk,amelynek kör alaplapja illeszkedik a kocka egyik lapjára,és érinti annak oldalait.Mekkora a körkúp a) felszíne ; b) térfogata, ha a kúp csúcsa a kocka szemben lévő lapjának középpontja?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, Matematika, kocka, körkúp
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a kúp átmérője 20, sugara r=10, magassága m=20
A=π*r2+π*r*a
ahol a= r2+m2 
a=22,36
A=1016,6
V=r2*π*m/3
V=2094,4
1