Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hogy lehetne megoldani?

Főoldal » Középiskola » Matematika
593
Másodfokú egyenletre vezető szöveges feladat.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
xy = 240

x+y = 31

x = 31-y

y(31-y) = 240

`y^2`-31y+240 =0

`y_(1,2)` = `(31pmroot()(31^2-4*240))/2` = `(31pm1)/2`

`y_1` = 16

`y_2` = 15

A két keresett szám: 16 és 15.
0