Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Anyagmennyiség

Főoldal » Középiskola » Kémia
911
Azonos tömegű oxigén-, metán- és kén-dioxid gázban a molekulák számaránya:
A.1:1:4
B.2:1:4
C.1:1:1
D.4:4:1
E.2:4:1
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
`M_(O_2)` = 16 `g/(mol)`

`M_(CH_4)` = 16 `g/(mol)`

`M_(SO_2)` = 64 `g/(mol)`

Ha mindegyikben 16 g van, akkor 1:1:`1/4` mol, azaz 4:4:1 az arány (D válasz).
1