Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Összetett mozgások, hajlítás

Főoldal » Középiskola » Fizika
486
A földről függőlegesen fellőtt test sebessége v0= 30m/s
Mennyi idő alatt éri el a maximális magasságot?
Mekkora a test által elért legnagyobb magasság?
Mekkora a megtett út és az elmozdulás 3s alatt?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
a,

`v_0` = `g*t`

t = `v_0/g` = `30/10` = 3 s

b,

s = `v_0*t` - `g/2*t^2` = `(30*3)` - `(10/2*3^2)` = 90-45 = 45 m

c,

A megtett út 3 s alatt 45 m, az elmozdulás is ennyi, iránya felfelé.
0