Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika házi

Főoldal » Középiskola » Fizika
829
Sziasztok, ismét a fizika házimhoz szeretnék segítséget kérni, sajnos szokás szerint elkezdeni sem tudom a feladatot. :(
Egy teherautó 10 m/s sebességről 20 másodpercen keresztül 0,6 m/s² gyorsulással gyorsít.
a Mekkora sebességre tesz szert a teherautó?
b Mennyi utat fut be ez idő alatt?

Köszönöm szépen előre is a segítséget!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`v_0` = 10 `m/s`

t = 20 s

a = 0.6 `m/s^2`

a,

v = `v_0` + `a*t` = 10 + `20*0.6` = 10+12 = 32 `m/s`

b,

s = `v_0*t` + `a/2*t^2` = `10*20` + `0.6/2*20^2` = 200 + 120 = 320 m
0