Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Panaszos levél írása

2596
minimum 50 szavas panaszos levél írása
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Magyar nyelv

Válaszok

2
0

Mi és hogyan szerepeljen a panaszos levélben?
Pontos adatok: a panaszos adatai, és a panaszolt ügylet pontos adatai, dátumok, számlaszámok, kölcsönszámok, az ügylet szempontjából lényeges adatok. Ez megkönnyíti a kérdéses ügylet feltárását a bank számára, és Te is azonosítani tudod, hogy ugyanarról beszéltek-e.
A panasz minél részletesebb, pontosabb, de érthető leírása. Mutasd be az összefüggéseket, írd le a véleményedet, a kifogásaidat. A részletek után jó, ha egy mondatban összefoglalod a lényeget.
Csatolj mellékleteket! Másold le az üggyel kapcsolatos, a rendelkezésedre álló dokumentumokat és küldd el/add át a banknak! Ebből látják, hogy rendelkezel a bizonyításhoz szükséges iratokkal, és nem légből kapottan panaszkodsz.
Hivatkozz jogszabályra, ha tudsz, vagy a szerződés vonatkozó pontjaira. Bonyolultabb esetben érdemes átnézni az általános szerződési feltételeket is. Ez utóbbit megtalálhatod a pénzintézetek honlapján, többnyire a hirdetmények között.
A levél stílusa legyen tárgyilagos. Ezt tapasztaltad, ez a véleményed, ezt szeretnéd. Felesleges fenyegetni vagy innen-onnan származó jogi kifejezésnek tűnő vádakat beleírni, mert ez akár visszafelé is elsülhet. A panaszhoz kapcsolódó körülményeket le kell írni, de nem kell érzelmekkel telíteni, az nem sokat számít. A lényeg a tényeken van.
A levél végén fogalmazd meg a konkrét igényedet, hogy mit vársz el a banktól! Ez nagyon fontos, ettől lesz panasz a panasz!
Mit tartalmazzon a panaszos levél formailag?

Ha formanyomtatványon készíted el, igyekezz minden rubrikát kitölteni, amit csak tudsz.
Ne felejtsd el az aláírást! Postán küldött vagy személyesen átadott levélen eredetiben szerepeljen, ne másolva! Ha több érintett van, többen nyújtják be a panaszt, akkor mindenkinek alá kell írnia!
Ha nem géppel írod a levelet, ügyelj arra, hogy olvasható legyen! Ha szükséges, kérj meg mást, hogy írja le! Olvashatatlan levéllel nem tudnak mit kezdeni, nem fogsz érdemleges választ kapni a problémádra.
Ha ügyedben más jár el, akkor teljes bizonyító erejű magánokiratban kell felhatalmaznod őt. Ez azt jelenti, hogy a meghatalmazásnak formailag pontosnak kell lennie, szerepelnie kell rajta a meghatalmazó és a meghatalmazott adatainak, annak, hogy pontosan mire és meddig szól a meghatalmazás, mindkettőjük eredeti aláírásának, valamint két tanúval alá kell íratni. (Tanuk neve, címe szerepeljen az aláírás mellett.) A meghatalmazásnak legyen dátuma is.
0