Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítsetek légysziii

Főoldal » Általános iskola » Fizika
632
Egy egyenletesen mozgó helikopter a 25 km-es utat 0,15 óra alatt teszi meg.Hány m/s a sebessége?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

2
v= s/t
s= 25km
t=0,15 v= 25/0,15
v = 166,6 km/h
és a végén oszd el a 166,6 o-ot 3,6-al :D
Módosítva: 6 éve
0

Az első válasz nem teljes, mert m/s a kérdés, nem km/h

`25\ km = 25000\ m`
`"0,15"\ "óra" = 60·60·"0,15"\ s`
szorozd össze, aztán a métert osszad el a másodperccel, az lesz a m/s sebesség.
-1