Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Cosinus egyenlet

Főoldal » Középiskola » Matematika
521
Az lenne a kérdésem, hogy ezt a témát hogy hívjuk, hogy tudjak utána keresni illetve ezt a feladatot hogy kéne megoldani?
cos⁶x=cos⁴x
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matematika, cosinus
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
0

Melyik az a szám, amelyiknek a negyedik hatványa egyenlő a hatodik hatványával. (gondolom a valós számok halmazán).

három ilyen szám van: 0; +1; -1

cosx = 0 esetén x = 90°+k*180°

cos x = 1 esetén x = k*360°

cosx = -1 esetén x = 180°+k*360°

A teljes megoldás: x = k*90°, ahol k ∈ `ZZ`
0