Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika SOS

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1406
Fél kilorgramm 70%-os gyümöcsszörpöt vásároltunk a, Mennyi valódi gyümölcslét tartalmaz ez? b, Felhígítottuk vízzel úgy, hogy 20%-os töménységű legyen. Mennyi vizet töltöttünk hozzá?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
a,

70%-os: 100 g oldatban van 70 g gyümölcslé

500 g oldatban van `500/100*70` = 350 g gyümölcslé.

b,

hozzáadunk x g vizet

500 + x g oldatban van 350 g gyümölcslé

100 g oldatban van 20 g gyümölcslé.

`100/(500+x)` = `20/350`

x = 1250 g vizet töltöttünk hozzá.
0