Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika SOS

Főoldal » Általános iskola » Matematika
2328
(Kidolgozva kellene) 220 gramm 12%-os cukoroldathoz 80 gramm vizet öntünk. Hány százalékos oldatot kapunk?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
220 g oldatban van `220/100*12` = 26,4 g cukor

hozzáadjuk a vizet

Az oldat tömege lesz 220+80=300 g

Az oldott anyag tömege nem változik.

300 g oldatban van 26,4 g cukor

100 g oldatban van `100/300*26.4` = 8,8 g cukor

A kapott oldat 8,8 %-os.
1