Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segitsetek kerlek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
462
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
koszi
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
2k = 3t

8k+9t = 42

Az elsőt szorozzuk néggyel és behelyettesítjük a másodikba.

8k = 12t

12t+9t =42

21t = 42

t = 2

2k = 3t = 3*2 = 6

k = 3

A tyúk tömege 2 kg, a kakasé 3 kg.
0