Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segitseg

Főoldal » Általános iskola » Matematika
443
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
koszonom
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
5k+7b = 31
7k+7b = 35
-------------
Kivonod egymásból a két egyenlőséget:
2k = 4
k = 2 => Egy kukoricaliszt 2 kg-os
Visszahelyettesítve az első egyenletbe:
5 * 2 + 7b = 31
Átrendezed:
7b = 21
Elosztod:
b = 3 => Tehát egy búzaliszt 3 kg-os

0