Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
1076
A földről függőlegesen fellőtt test sebessége v0= 30 m/s a, Mennyi idő alatt éri el a maximális magasságot? b, Mekkora a test által elért legnagyobb magasság? c, Mekkora a megtett út és az elmozdulás 3 s alatt? Mennyi a végsebessége? (Valaki levezetné nekem pontosan kérem❤️) Ez nem a feladathoz tartozik de valaki leirná hogy kell kiszámolni egy test vègsebességét és a vízszintes sebességet?❤️ Dolgozatot irok és nem irtuk le
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
a,

`v_0` = `g*t`

t = `v_0/g` = `30/10` = 3 s

b,

s = `v_0*t` - `g/2*t^2` = `30*3` - `10/2*3^2` = 90-45 = 45 m

c,

A megtett út 3 s alatt 45 m, az elmozdulás is ennyi, iránya felfelé.

A test ezután visszaesik, `v_1` = `g*t` = 30 `m/s` a legnagyobb sebessége (végsebesség).

A test függőlegesen mozog, nincs vízszintes irányú komponense (0).
0