Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Exponenciális egyenletek

Főoldal » Középiskola » Matematika
594
Még lenne egy kérdésem egy egyenlettel kapcsolatban valaki esetleg tudna segíteni?
(az ,e, és az ,f, az)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1

e,

`2^(2x+4)` = `7*4^x`+`7*3^x` + `3^(x+2)`

`4^(x+2)` - `7*4^x` = `7*3^x` + `3^(x+2)`

`9*4^x` = `16*3^x`

`9/16` = `(3/4)^x`

x = 2


f,

`3^(2x+3)`- `5*2^(4x)` = `11*3^(2x)` + `2^(4x+2)`

`27*3^(2x)`-`11*3^(2x)` = `5*4^(2x)` + `4*4^(2x)`

`16*3^(2x)` = `9*4^(2x)`

`16/9` = `(4/3)^(2x)`

2x = 2

x = 1
1