Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Nagyon sürgős

Főoldal » Általános iskola » Matematika
536
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Nagyon kérlek segítsetek meg van a 8 as feladat
Módosítva: 6 éve
0

1,

17x+26y = 2670

17x+37y = 3253

Vond ki egymásból a kettőt:

11y = (3253-2670) = 583

y = 53 kg egy zsák krumpli

17x+(26*53) = 2670

x = 76 kg egy zsák liszt.


2,

`4x` + `6y` = 10628

`7x` + `6y` = 13883

`7x`-`4x` = 13883-10628 = `3x` = 3255

x = 1085 liter az egyes csap vízhozama óránként

`4*1085` + 6y = 10628

y = 1048 liter a kettes csapé.


3,

5b + 4k = 320

10b + 3k = 490

elsőt szorozzuk kettővel.

10b + 8k = 640

ebből kivonjuk a másodikat:

5k = 640-490 = 150

k = 30 kg egy zsák kukorica

5b + `4*30` = 320

b = 40 kg egy zsák búza.


5,

2cs + 5m = 8000

3cs + 2m = 5400

elsőt hárommal, másodikat kettővel szorozzuk, majd kivonjuk egymásból:

6cs + 15m = 24000

6cs + 4m = 10800

11m = 24000-10800 = 13200

m = 1200 lej kilója.

2cs + `5*1200` = 8000

cs = 1000 lej kilója.
0