Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Centripetális gyorsulás

Főoldal » Középiskola » Fizika
631
Egy centrifuga dobjanak átmérője 0.15m, és 900 1perMin fordulatszámmal forog. Mekkora a kerületi sebessége?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika, centripetális gyorsulás
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
n = 900 `1/(min)` = 15 `1/s`

r = `d/2` = `0.15/2` = 0.075 m

`v_(ker)` = `2*r*pi*n` = `2*0.075*3.14*15` = 7.07 `m/s`
1